sep 022019
 

Opbouw woning Mgr. Nolenslaan Dongen

Slider
Aan deze woning aan de Mgr. Nolenslaan is in 2015 aan de achterzijde een aanbouw geplaatst. Omdat de ruimte op de verdieping gering was, is er een opbouw op de aanbouw geplaatst.

De opbouw is op de verdieping verbonden met de woning via een dwars geplaatste gang of overloop. Aan de beide uiteinde van de overloop is glas gemaakt voor het binnen halen van daglicht. Op de overloop is ruimte gemaakt voor bergruimte.

Via deze overloop zijn de twee nieuwe slaapkamers te bereiken. De ruime slaapkamers zijn gelegen aan de tuin. Door de kenmerkende kapvorm zijn de slaapkamers ruim en licht.

De opbouw is aan de buitenzijde bekleed met zinken felsbanen. Deze felsbanen accentueren de kenmerkende kapvorm. De kap steekt aan de achterzijde over. De binnenzijde van deze overstek is voorzien van een houten gevelbekleding.

Voor de woning is een aantal ontwerp voorstellen uitgewerkt. Het definitieve ontwerp is bouwkundig uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Met dit technisch ontwerp is de omgevingsvergunning aangevraagd.

opdrachtgever particulier

locatie dongen

jaar 2019