sep 302013
 

ontwerp verbouwing kantoorgebouw spoorlaan Tilburg

 
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
bouwkundig tekenbureau bouwadvies bouwkundig ontwerp architect architectenbureau bouwbegeleiding bouwtekening dongen oosterhout tilburg breda waalwijk centrumgebouw verbouwing nieuwbouw woning villa aanbouw verbouw ontwerp interieur
Slider
Het kantoorgebouw aan de spoorlaan 350 is een voormalig dubbel woonhuis en gemeentelijk monument. Begin jaren 50 is het gebouw inwendig grondig gewijzigd en aan de achterzijde verbouwd. De straatgevel is bijna ongewijzigd gebleven.

De huidige indeling van het kantoorgebouw voldoet niet meer aan de wensen van nu. In een haalbaarheidsonderzoek is aan de hand van een aantal voorstellen onderzocht om het kantoorgebouw weer geschikt te maken voor gebruik. Voorwaarde daarbij was dat de bestaande straatgevel en verdiepingen gehandhaafd bleven.

Om het kantoor beter bruikbaar te maken is er er centraal in het gebouw een vide gemaakt waardoor er licht tot diep in het gebouw kan doordringen. Deze vide verbindt de onderlinge verdiepingen met elkaar, waardoor er meer interactie en beleving mogelijk is. Alle kantoorruimtes grenzen via een centrale ontsluiting aan de vide.

Door bestaande wanden door te breken ontstaan beter bruikbare kantoorruimten die een flexibele indeling en veelzijdig gebruik mogelijk maken.

opdrachtgever magazijnkwartier bv

locatie tilburg

jaar 2013