dec 202018
 

Nieuwbouw woning Eindsestraat Dongen

Slider
De nieuwbouw woning in Dongen is gelegen aan de agrarische lintbebouwing langs de aan de Eindsestraat. De woning kijkt aan de achterzijde uit over het Brabantse polderlandschap.

De woning is aan de voorzijde vrij gesloten. Hierdoor wordt de invloed van het verkeersgeluid in de woning zoveel mogelijk beperkt. Aan de achterzijde is de woning op de begane grond zoveel mogelijk transparant met grote gevelopeningen. Hierdoor komt er licht tot diep in de woning. De grote gevelopeningen geven uitzicht op de uitgestrekte omgeving .

De nieuwbouw woning bestaat uit twee bouwlagen met een kap. Op de begane grond grenzen de woonkamer en keuken aan de achtertuin. Op de verdieping is er ruimte voor drie slaapkamers, badkamer en toilet. Onder de kap zijn een slaapkamer en speelkamer gelegen.

De gevels bestaan uit metselwerk in een grijze wasserstrich steen met voegwerk in de kleur van de steen. Tussen de diep uitgesneden gevelopeningen zijn verticale houten delen aangebracht. Door de sobere metselwerk architectuur en diep liggende kozijnen komt de massa van de woning tot uitdrukking.

Voor de woning is een aantal ontwerp voorstellen uitgewerkt. Het definitieve ontwerp is bouwkundig uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Met dit technisch ontwerp is de omgevingsvergunning aangevraagd.  Voor de uitvoering van het werk zijn werktekeningen uitgewerkt.

opdrachtgever particulier

locatie dongen

jaar 2018