feb 182020
 

Nieuwbouw bungalow Berkel-Enschot

Slider
Deze nieuwbouw bungalow staat in het uitbreidingsplan Koningsoord in Berkel-Enschot aan de rand van het dorp.

De nieuwbouw bungalow is compact vormgegeven. De gevel van de bungalow is naar de straat toe groten deels gesloten. Één verdiepingshoge gevelopening geeft vanaf de straat een kijk in de open keuken.
De gevel naar de op het zuid-oosten gelegen tuin is zoveel mogelijk transparant, hierdoor ontstaat er een direct contact vanuit de woonkamer met de buitenruimte en komt er veel licht tot diep in de woning. De slaapkamers, badkamer en bergruimten zijn gelegen aan de noord kant van de woning waar in de gevel alleen de noodzakelijke openingen zijn gemaakt om voldoende licht in de achterliggend ruimten te krijgen.

De nieuwbouw bungalow bestaat uit één bouwlaag en is opgetrokken in een antraciet bruine steen met terugliggend voegwerk in de kleur van de steen.  Tussen de plafondhoge gevelopeningen zijn verticale houten delen aangebracht. De sobere vormgeving van de metselwerk architectuur en de houten gevelbekleding resulteert in een stevige herkenbare massa.

Voor de woning is een aantal ontwerp voorstellen uitgewerkt. Voor de aanvraag omgevingsvergunning is het ontwerp vertaald naar een technisch ontwerp.

opdrachtgever particulier

locatie berkel-enschot

jaar 2020