sep 172013
 

Verbouwing woning Goirle

Deze hoekwoning aan de tilburgseweg is een rijksmonument en maakt onderdeel uit van twee rijen van vier voormalige beambtewoningen. De woning is in het verleden aan de achterzijde uitgebreid. Deze uitbreiding is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe keuken en tuinkamer.

Door de verbouwing is de tuinkamer is rondom voorzien van glas, zodat er veel licht in de woning komt en er uitzicht is op de tuin en de bosrijke omgeving. De gootlijn van de bestaande woning is doorgetrokken zodat er een visuele verbinding ontstaat tussen oud en nieuw. Het ontwerp van deze verbouwing is uitgewerkt tot een technisch ontwerp. Voor de verbouwing is een monumenten- en bouwvergunning aangevraagd.

opdrachtgever fam. van dijk – marsélocatie tilburgseweg, goirle

jaar 2011