dec 202018
 

Nieuwbouw woning Eindsestraat Dongen

Deze nieuwbouw woning is gelegen aan de agrarische lintbebouwing langs de Eindsestraat in Dongen.  De woning kijkt aan de achterzijde uit over het Brabantse polderlandschap. 

De woning is aan de voorzijde vrij gesloten. Hierdoor wordt de invloed van het verkeersgeluid in de woning zoveel mogelijk beperkt. Aan de achterzijde is de woning op de begane grond zoveel mogelijk transparant met grote gevelopeningen. Dit geeft uitzicht op de omgeving en licht tot diep in de woning. 

De woning bestaat uit twee bouwlagen met een kap. Op de begane grond grenzen de woonkamer en keuken aan de achtertuin. Op de verdieping is er ruimte voor drie slaapkamers, badkamer en toilet. Onder de kap zijn een slaapkamer en speelkamer gelegen. 

De gevels bestaan uit metselwerk in een grijze wasserstrich steen met voegwerk in de kleur van de steen. Tussen de diep uitgesneden gevelopeningen zijn verticale houten delen aangebracht. Door de sobere metselwerk architectuur en diep liggende kozijnen komt de massa van de woning tot uitdrukking.

Het ontwerp van deze woning is uitgewerkt in een aantal varianten. Het definitieve ontwerp is bouwkundig uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Met dit technisch ontwerp is de omgevingsvergunning aangevraagd. 

opdrachtgever debby en paul kimenai
locatie dongen
jaar 2018